Te koop

De koeienboerderij ‘De Steenhoeve’ biedt u regelmatig de mogelijkheid om van de verschillende rundveerassen één van onderstaande items aan te kopen:

  • embryo’s
  • fokvee
  • slachtrunderen
  • karkassen
  • een vers ambachtelijk en exclusief vleespakket van 10 of 15 kg.

Voor vragen over de aankoop van één dezer items gelieve telefonisch contact op te nemen via het hiernaast vermelde mobielnummer.

De Steenhoeve
Huybergsebaan 259
2910 Essen (België)

Luc van Wezel
+32 (0) 486 14 07 66
info@desteenhoeve.be


Embryo’s

U kan bij ons terecht voor de aankoop van onderstaande raszuivere embryo’s:

  • Bazadaise
  • Chianina
  • Hereford
  • Parthenaise
  • Triple A Angus
  • Wagyu
Fokvee, slachtrunderen en karkassen

Wij hebben regelmatig fokvee, slachtrunderen en karkassen van onze verschillende rundveerassen te koop.


Vleespakketten

Koeienboerderij ‘De Steenhoeve’ doet er alles aan om jullie een goed, lekker en vooral een (h)eerlijk stuk vlees te bezorgen. Slechts onze allerbeste runderen komen in aanmerking voor het samenstellen van de vleespakketten. Onze variatie van verschillende rundveerassen, rantsoenkeuze, weideseizoen, uitgeselecteerde runderen, … spelen een belangrijke rol voor de kwaliteit van het vlees.

Al onze slachtrunderen hebben de mogelijkheid om in een rustige omgeving tot hun volgroeid lichaamsgewicht te komen: tijdens het weideseizoen buiten, in het winterseizoen binnen indien dit noodzakelijk is. Belangrijk is dat daarbij voldoende ruwvoeder ter beschikking wordt gesteld omdat runderen van nature echte herkauwers zijn.

Tijdens de afmestperiode worden naast het ruwvoer vaak bieten of patatten, geplette gerst met tarwe, lijnschilfers, sojaschroot en of duivenbonen toegevoegd aan het rantsoen. Dit recept, uit ons grootvaders tijd, draagt er toe bij dat ons rundsvlees smakelijker wordt en ook meer omega 3 en 6 vetzuren bevat.

Onze slachtrunderen zijn meestal rassen met een gemarmerde vleesstructuur, kortom herkauwende ruwvoervreters.

Wij danken jullie voor het vertrouwen in onze passie en inzet op de boerderij ‘De Steenhoeve’.

U kan bij ons terecht voor een aankoop van een vers ambachtelijk en exclusief vleespakket van ongeveer 10 of 15 kg.

  • De correcte inhoud van een vleespakket betreffende de vleesdelen is afhankelijk van het ras en het slachtgewicht van een rund.
  • De prijzen zijn afhankelijk van de duurzaamheid en het slachtrendement van het ras.
  • Na de slacht zal een karkas steeds een rijpingsproces ondergaan van 2 à 5 weken. Dit gebeurt in een koelcel bij een temperatuur van max. 2° C. De duurtijd van dit proces is afhankelijk van het ras en de structuur van het karkas.

Een gemiddeld vleespakket bevat meestal:

  • Vleesburgers glutenvrij, verpakt per 2 stuks
  • Stoofvlees, verpakt per 250 gr, 500 gr of 1 kg
  • Steak, vacuüm verpakt per 2 stuks
  • Entrecôte, vacuüm verpakt per stuk
  • Jeugdvlees, vacuüm verpakt (kan ook in vleesburgers)
  • Rosbief, vacuüm verpakt per 250 gr
  • Zesrib, vacuüm verpakt per 250 gr
  • Rundsgehakt (op vraag kan hier varkensvlees aan toegevoegd worden)
  • Americain natuur, enkel in bakjes van 250 gr
  • Bouillie, Schenkel
  • Op bestelling:
    • Worst (dan wordt varkensvlees toegevoegd)
    • Unieke vleesdelen zoals lever, rundstong, ossenstaart, soepbeen, …
  • Heeft u zelf suggesties, dan zijn deze steeds welkom.

Antwoorden op een aantal gestelde vragen door klanten:

  • Het vlees in onze pakketten is zo goed als niet gekruid en is glutenvrij.
  • Het is ook mogelijk om meerdere vleesdelen te verwerken onder de vorm van worst, gehakt of vleesburgers. Gelieve dit dan bij je bestelling te melden!
  • Ook kan je bij ons terecht voor een cadeau- of kortingsbon  voor een vleespakket.
  • Bij het niet kunnen afhalen van je vleespakket kunnen wij dit slechts voor een beperkt aantal klanten tijdelijk invriezen.