Karaktereigenschappen

Deze pagina bevat de karaktereigenschappen bij het uitbaten van de boerderij en de karaktereigenschappen van het vlees.

De Steenhoeve
Huybergsebaan 259
2910 Essen (België)

Luc van Wezel
+32 (0) 486 14 07 66
info@desteenhoeve.be


Karaktereigenschappen bij het uitbaten van de boerderij
  • Passie en vakmanschap
  • Geen massaproductie
  • Aandacht voor kwaliteitsvolle voeding
  • Bezorgdheid om het welzijn van de veestapel
  • Buitenloop van de dieren (behalve in het winterseizoen)
  • Zeer nauwe band tussen boer en dier
  • Veel aandacht, tijd en  geduld van de boer
Karaktereigenschappen van het vlees
  • Na de slacht ondergaat het karkas een Dry Aged rijping in de koelcel met een temperatuur van max. 2° C. De duurtijd van dit proces is afhankelijk van het rundveeras en wordt bepaald door de slager.
  • Het vleesassortiment bevat een structuur en smaak dat erg gewaardeerd en geprezen wordt door topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.
  • De boer en zijn koeien staan garant voor een goed stuk vlees op jullie bord!