Karaktereigenschappen

Deze pagina bevat de karaktereigenschappen bij het uitbaten van de boerderij, de karaktereigenschappen van de voeding en de karaktereigenschappen van het vlees.

De Steenhoeve
Huybergsebaan 259
2910 Essen (België)

Luc van Wezel
+32 (0) 486 14 07 66
info@desteenhoeve.be


Karaktereigenschappen bij het uitbaten van de boerderij
  • Passie en vakmanschap
  • Geen massaproductie
  • Aandacht voor kwaliteitsvolle voeding
  • Bezorgdheid om het welzijn van de veestapel
  • Buitenloop van de dieren (behalve in het winterseizoen)
  • Zeer nauwe band tussen boer en dier
  • Veel aandacht, tijd en  geduld van de boer
Karaktereigenschappen van de voeding
  • Al onze slachtrunderen hebben de mogelijkheid om in een rustige omgeving tot hun volgroeid lichaamsgewicht te komen: tijdens het weideseizoen buiten, in het winterseizoen binnen indien dit noodzakelijk is. Belangrijk is dat daarbij voldoende ruwvoeder ter beschikking wordt gesteld omdat runderen van nature echte herkauwers zijn.
  • Tijdens de afmestperiode worden naast het ruwvoer vaak bieten of patatten, geplette gerst met tarwe, lijnschilfers, sojaschroot en of duivenbonen toegevoegd aan het rantsoen. Dit recept, uit ons grootvaders tijd, draagt er toe bij dat ons rundsvlees smakelijker wordt doordat het van nature voorzien is van onverzadigde omega 3 en 6 vetzuren.
Karaktereigenschappen van het vlees
  • Na de slacht ondergaat het karkas een Dry Aged rijping in de koelcel met een temperatuur van max. 2° C. De duurtijd van dit proces is afhankelijk van het rundveeras en wordt bepaald door de slager.
  • Het vleesassortiment bevat een structuur en smaak dat erg gewaardeerd en geprezen wordt door topslagers, sterrenchefs en hobbykoks.
  • Onze slachtrunderen zijn meestal rassen met een gemarmerde vleesstructuur, kortom herkauwende ruwvoervreters.
  • De boer en zijn koeien staan garant voor een goed stuk vlees op jullie bord!