Hereford

Herkomst:

  • De Herefords zijn oorspronkelijk afkomstig uit het zuidwestelijke deel van Engeland. Rond de plaats Hereford tegen de Welsh Border, ontwikkelde zich in de tweede helft van de 18deeeuw dit karakteristieke harde en duurzame vleesrund.
  • Het vleesrund werd dusdanig populair dat het ook nu nog behoort tot het meest voorkomende vleesrundras ter wereld.

Beschrijving:

  • De dieren zijn roodbont, van licht tot donkerrood. De kop is over het algemeen licht van kleur. De vacht is vaak gekruld.
  • De Hereford koeien hebben een uitzonderlijk zachtaardig karakter en zijn dus makkelijk te houden.
  • Op de boerderij De Steenhoeve wordt de Polled Hereford (hoornloos) gefokt.

Vleeskwaliteit:

  • Het vlees is niet echt mager, maar vrijwel altijd met vet dooraderd. De vetadertjes (marmering) smelten tijdens het bakken en geven zodoende het vlees een extra malse en sappige smaak.
  • Ideaal voor de echte vleeseter, de fijnproever!

Bekijk meer foto’s van dit ras in de specifieke albums onder de ‘Fotogalerij’-hoofdpagina.