+32 (0) 486 14 07 66

LUC-VAN-WEZEL-38-2014

Vanaf heden kan u op bestelling bij ons terecht voor een vers ambachtelijk en exclusief vleespakket van ongeveer 15 kg.
De correcte inhoud van een vleespakket betreft de vleesdelen, is afhankelijk van het ras en het slachtgewicht van een rund.
De prijzen zijn afhankelijk van de duurzaamheid en slachtrendement van het ras.
Na de slacht zal een karkas steeds in de koelcel met een temperatuur van max. 2 °C een rijpingsproces ondergaan van 2 à 4 weken.
Ook de duur van dit proces is opnieuw afhankelijk van het ras en de structuur van het karkas.

Een gemiddeld pakket omvat meestal:

  •       American nature in bakjes van 500 gr.
  •       Hamburgers per 2 stuks verpakt.
  •       Stoofvlees verpakt per 500 gr of 1 kg.
  •       Steak vacuüm verpakt per 2 stuks.
  •       Filet pure vacuüm verpakt.
  •       Entrecote vacuüm verpakt per stuk.
  •       Jeugdvlees vacuüm verpakt.
  •       Rosbief vacuüm verpakt per 500 gr.
  •       Zesrib vacuüm verpakt per 250 gram.
  •       Rundsgehakt
  •       Bouillie.
  •       … worst op bestelling. (dan wordt varkensvlees toegevoegd)
Al onze slachtrunderen hebben de mogelijkheid om in een rustige omgeving, al dan nodig in de winter binnen en tijdens het weideseizoen buiten, tot hun volgroeid lichaamsgewicht te komen.
Belangrijk is dat daarbij voldoende ruwvoeder ter beschikking wordt gesteld omdat runderen van natuur uit échte herkauwers zijn.
Tijdens de afmestperiode worden naast ruwvoer vaak bieten of patatten, geplette gerst met tarwe, lijnschilfers, sojaschroot en of duivenbonen toegevoegd aan het rantsoen.
Dit recept, uit grootvaders tijdperk, draagt bij dat ons rundsvlees smakelijker wordt en ook meer omega 3 en 6 vetzuren bevatten.
Onze slachtrunderen zijn meestal rassen met een gemarmerde vleesstructuur, kortom herkauwende ruwvoervreters.
Zonder twijfel bieden wij u steeds de mogelijkheid om naast onze slachtrunderen ook onze variabele veestapel een bezoekje te brengen.
Wel vragen we dan om gastvrij te zijn en een afspraakje te maken met boer Luc op het nr.0486/140766 waarvoor dank.
Meer info over onze rassen vind u hier op de website

Met vriendelijke groet,

Luc van Wezel

0486/140766